Rico klarade 3an!

söndag, juli 10, 2011




Målet för säsongen har nog ändå varit att klara lydnadsklass 3 med båda hundarna. Gjort några försök med Kexx men det är alltid något som strular. Främst har det varit sittande i grupp och sättande under gång vilket är retligt när det finns så många andra moment som är betydligt svårare.

Rico debuterade 3an i Järvsö i torsdags. Gick fint men nollade rutan. Igår tävlade han i Gävle och fick då runt 8 på det mesta men 5 på metall, vittring och fjärr. Fjärren är det sista momentet och han var rejält påverkad av värmen och det blev några DKn. Metallen tappade han efter halva vägen och fick ta upp den igen och vittringen löft han först rätt, nosade sedan av och tog rätt och kom in.

Idag nollade han platsliggningen. Han brukar kännas stensäker men han fick vittring på en godis, ålade sig dit, tog godisen satte sig upp och började tugga och såg sig sedan omkring och funderade "Vad gör jag här?" Började så smått knata iväg. Han låg också ensam eftersom det bara var vi i trean.

Tänkte bryta eftersom det var så varmt men kom på att det bara är koefficient 2, så vi fortsatte. Väldigt varmt var det så mot slutet blev det tungt men det gick i alla fall vägen!




Betyg:




Sittande i grupp: 10


Platsliggande: 0


Fritt följ: 8


Sättande: 10


Inkallande med ställ och lägg: 8


Rutan: 10


Apportering med hopp: 10


Apportering metall: 7


Vittring: 8


Fjärr: 8


Totalt 262 p. (För uppflytt krävs 255)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Besökare

Besökare totalt:
Besökare idag:
Besökare online: