PNG

måndag, februari 22, 2010

När jag fixar bilder i photoshop till hemsidor gör jag alltid en bakgrund som är färgad för att jag ska kunna lägga till skuggor. Har provat att spara med genomskinlig bakgrund och i gif-format men skuggorna blir gryniga och inte alls bra. JPG fungerar inte alls, då blir det ändå vit bakgrund även om man valt den till genomskinlig. Nu, via en del trial and errors, vet jag att man kan ju ha genomskinlig bakgrund och sedan spara i PNG-format. Detta är ett stort genombrott för mig eftersom man ibland ändrar färg på bakgrunder eller att jag lägger samma bild på olika sidor. Nu behöver jag bara en bild. Ni invigda kanske ruskar på huvudet och undrar vad jag hållit på med men kan man inte så kan man inte.

Blev en lunchpromenad med grannens hund idag. En västgötaspets. Tog till att börja med, med mig Rico men fick gå hem med honom eftersom Totte blev rabiat. Osocialiserad. Släppte in honom gm en liten glipa i dörren för att inte aussierna skulle smita ut. Då hade de sagt Totte ett par sanningens ord. Ingen är kaxig mot deras lillebrorsa ostraffat. Nu kanske ni tänker att jag hade väl kunnat gjort som Cesar eller nå't? Men se det kunde jag inte. Jag var livrädd att den sprattlande västgötaspetsen skulle smita ur sitt koppel och hitta på en massa tok. Tog sedan bilen och åkte ett par km för att gå med mina hundar. Trött på att pulsa och det är så skönt för både mig och hundarna om de kan springa lösa. Har ju ett par km efter trafikerad väg om jag vill gå plogat utan en massa trafik. Mötte bara en gullig tjej på en lugn och fin häst. Grabbarna fick ligga vid sidan av vägen när vi pratade en liten stund. Kom fram att hon gått i skolan med Sussie som har Tyne.

Min lilla träningshage är plogad och jag kan träna lite. Har i och för sig kunnat göra det hela tiden men nu på slutet var det gränsfall. Väntar mot em och hoppas på lite högre temperaturer. Skulle egentligen varit till Lisbeth Iller idag på lite privatkurs men vi var tvugna att ställa in pga kylan. Överflödig info är väl egentligen att man är trött på snö och kyla- det är väl alla!?

Har tittat efter ny videokamera. Skulle också vilja ha en bättre surftelefon. Kanske man kan kombinera det? Har tittat lite på iPhone och HTC Hero.

Var förresten upp och tittade på hockeyn i morse. Duktiga de var. Blir roligt att följa dem....

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Besökare

Besökare totalt:
Besökare idag:
Besökare online: